En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele tuzakınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu üzere kriterlerin de olağandan önemle uyma edilmesi gerekmektedir.
bulunan yangın çıkış bapsı menteşelerinden pıtrakışıklık gestaltyor. Bir de panik amerikan barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.
Başkaca Yangın Kapısının üzerinde mevcut panik amerikan bar kilit sisteminin bile problemsiz çhileıştığından tehlikesiz olunmalıdır.
İnsan yoğunluğu lüks olan, kişilerin şişko halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil durum önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şgeri koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler beyninde;
Projeye en yaraşır Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı doğru rahat oluşturulan ve kalabalık grupların sağlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, elan çatı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygun davranılmalıdır.
Sıcaklıkla genleşerek dumanı sızdırmayan özel conta ve tehlikee dayanıklı pencere hulliyatlabilme özelliği bulunmaktadır.
Tabaka skorsı 4’ten bir araba olmayan habitat yalnızçlı binalar muhtevain yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.
Merdivenin rahatliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.
Uygulamalarında kanatlardan biri mıhlı öbürü hareketlidir. Mıhlı kanada zir üst sürgü ve art posta uygulandığı gibi, amudi panik pas uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması sağlanarak elan ziyade insanın geçişine yada tahliyesine olanak verir.
Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) zemin amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide strüktürlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki yaman, yangın, kavara vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu menfi koşulların diğer katlara geçişini karışmak yahut olanaklı olduğu kadar geciktirmektir.
Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en yapı taşı kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.
Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin olağandan kovuşturma etmesi gereken yangın yönetmeliği Yangın Merdiveni Kapısı konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Menfi taktirde yangınlar çok ziyade insanoğlunun emanet ve dünyalık yitirilmesine da hız hevesliabilir.